Skiftchef
Type of Employment Full-time
Job position Skiftchef
Work model On location
Application due date ASAP
Are you the one?

Vi trappar nu upp rekryteringen till vår gigafabrik i Skellefteå och söker en skiftchef till vår produktion. Genom att ansluta dig till oss kommer du att spela en viktig roll från första början i att bygga en av de första storskaliga europeiska batterifabrikerna med målet att producera världens grönaste litiumjonbatteri. Du kommer att få chansen att verkligen göra skillnad i omvandlingen till ett koldioxidfritt samhälle!

På Northvolt kommer du att vara en del av ett snabbt växande företag med hög energi och en dynamisk miljö. Som skiftchef kommer du att arbeta i en toppmodern anläggning med ny teknik. Så glöm allt du trodde att du visste om att jobba i branschen, det här kommer att bli helt annorlunda.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med övriga skiftchefer samt underhålls-, kvalitets- och miljöpersonal. Du kommer att leda ett skiftteam på cirka 15 anställda där var och en räknas för att detta ska bli en framgång. Du kommer att få chansen att verkligen påverka och vara med och forma vårt sätt att arbeta i framtiden. Vi arbetar hårt för att skapa en bra arbetsmiljö, för att ge plats för kreativitet, initiativ till förbättringar och en möjlighet för människor att växa. Vi strävar efter att bli världens mest jämställda och inkluderande arbetsplats.

Ansvaret som skiftchef inkluderar, men är inte begränsat till, följande:

 • Ta ledningen i att bygga dina skiftteam genom att stötta vid rekrytering, särskilt genom att intervjua kandidater i nära samarbete med rekryteringsteamet.
 • Utveckla och stötta ditt team i att bli bra på vad de ska göra genom att anställa, träna och utveckla dem - vi tror på rotation av arbetsuppgifter för kompetensutveckling.
 • Se till att ditt team har allt de behöver för att säkerställa att SOPs (Standard Operating Procedures), WIs (arbetsinstruktioner) och andra policyer följs.
 • Se till att ditt team vet vad de ska göra genom att tilldela uppgifter, ansvar och prestationsförväntningar med hjälp av regelbundna incheckningar.
 • Föreslå och implementera förbättringar - individuellt men även tillsammans med ditt team.
 • Följa upp skiftprestationer och agera på avvikelser.
 • Kommunicera och samarbeta med andra kollegor (andra skift, underhållsteamet bland annat) för att säkerställa goda skiftöverlämningar och ett standardiserat arbetssätt.
 • Rapportera avvikelser som påverkar produktionen samt utföra riskanalyser för att lösa problem.
 • Säkerställa säkra förhållanden med Lock Out Tag Out Try Out enligt rutiner när reparationer eller inspektioner av utrustning genomförs.
 • Delta i rotation av arbetsuppgifter för att utveckla kompetensen inom skiftlaget
 • Budgetansvar

Personen vi söker är starkt målinriktad, strukturerad, nyfiken och ivrig att lära. Du kommer att få chansen att påverka vår framgångssaga i Sverige (till att börja med) och se resultatet av ditt arbete. Vår organisation kräver och värdesätter stor självdisciplin och en naturlig talang för att få saker att hända. Skiftchefen är en viktig medlem av organisationen och nyckeln till Northvolts uppdrag att möjliggöra framtidens energi.

Ansök genom att fylla i ansökningsformuläret. När du har ansökt får du logik- och personlighetstest automatiskt från Alva Labs. Se till att göra dem eftersom vi endast kommer att granska kandidater som har genomfört testerna.

 • Heltidsanställning, fast lön.
 • Kollektivavtal
 • Planerat startdatum är så snart som möjligt.