Back to employer
By Luleå Municipality
”Det kan vara ett omfattande detektivarbete”

”Det kan vara ett omfattande detektivarbete”

Stefan Kröger, teknisk handläggare på stadsbyggnadsförvaltningen, som arbetar med lås, larm och Luleås säkerhetssystem.

Hallå där Stefan, vad gör du på jobbet?

– Jag arbetar med lås, larm och passage på avdelningen verksamhetsnära service på stadsbyggnadsförvaltningen. Det innefattar en rad olika uppgifter som bland annat handläggning av alla säkerhetssystem i Luleå kommun, men också projektering, administration, visst fältarbete och support till förvaltare och alla lokala administratörer ute på förvaltningarna.

Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare?

– Till en början så var tanken att man skulle börja plugga på universitet eller högskola, men efter gymnasiet så blev det istället att man började jobba med diverse ströjobb och efter ett tag blev det Luleå Hamn och Sjöfartsverket. Några år senare gick jag vidare till att bli skolvaktmästare och det jobbet var så omväxlande och trevligt att jag blev kvar en herrans massa år. Till slut fick jag chansen att prova på detta jobb och här har jag nu varit i närmare tre år.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att det är en stor variation på arbetsuppgifter och mycket problemlösning i vardagen. Men också mina snälla kollegor och att vi får hålla oss uppdaterade med all ny teknik.

Utmaningar med jobbet?

– Likt det bästa med jobbet så kan det också vara väldigt utmanande med alla problem. Det kan vara ett omfattande detektivarbete att klura ut vad som kan vara fel. Eftersom vi arbetar i en hel del olika och komplexa system så gäller det också att ha lite skärpa med vad som är vad och det kan vara lätt att ställa till det i ”fel” system.

På tal om detektivarbete och ditt jobb som cirkulerar kring lås och larm, har du haft att göra med några inbrott eller liknande?

– Javisst, det händer då och då att inbrottslarm inte bara är kopplat till system- eller användarfel utan att det händer saker på riktigt. Om ingen skadegörelse eller stöld inträffat så kan jag tycka att det är bra, för då får vi ett kvitto på att det fungerar och att någon förhoppningsvis blivit bortskrämd.
 

About the employer
If you choose to work for Luleå Municipality, you will be creating value, you will be making a difference, and you will have a meaningful impact on our citizens, their quality of life, our city, and our future. All of us who work within Luleå Municipality have something in common, we matter!
www.lulea.se